Wie is STDIO-ROOK

STDIO-ROOK staat voor eigenzinnige compacte abstracte sculpturen en composities, afgewerkt met een zacht en gedurfd kleurenpalet in diverse technieken. 

De abstracten die onder STDIO-ROOK worden aangeboden betreffen een zijtraject van het artistieke werk van Sien Godderis.

De aangeboden collectie wordt gevormd vanuit diverse materialen, zowel in een organische als in een geometrische vormentaal. 
Een tweede blik toont echter vaak een onderliggende, vaag herkenbare associatie.  Sien Godderis geeft intuïtief deze gelaagde betekenis aan haar werk en vormt zo haar eigen herkenbare beeldentaal.

Sien Godderis is geboren in Brugge en heeft na haar studies in Antwerpen lange tijd in Gent gewoond.  Op haar pad lopen erfgoed, kunst en cultuur door elkaar en ontstaat er een spontane interessante kruisbestuiving.
Naast haar vrij beeldend werk creëert Sien een collectie van sculpturen en wandobjecten die in design/conceptstores als unieke objecten te koop worden aangeboden.

De keuze van Mies Van Roy, contentmanager bij Flanders DC voor 'Kunstwerkt':

'De sculpturen van Sien Godderis vallen me op omwille van de combinatie van vormen, structuren en kleuren die een sterke eenheid vormen. Het zijn objecten die ik graag eens in het echt zou willen zien'.

Sien Godderis: Ik gebruik graag betekenisvolle titels om het abstracte werk een richting te geven. Deze drie abstracte sculpturen associeer ik met figuranten in een verhaal. Ze lijken vooruit te gaan/te kijken, op automatische piloot. Men krijgt de indruk dat ze niet alleen zijn, maar dat ze deel uitmaken van een grote massa. Ze staan afzonderlijk op een sokkel en krijgen zo toch een eervolle plaats.'

De titel 'Working class hero' krijgt op de manier voor mij betekenis. Maar laat je als kijker vooral leiden door je eigen verbeelding.

'Mooie lijn en kleurkeuze', 'elk beeld is in balans, evenwichtig en gestileerd' 'zo mooi uitgewerkt!'. 
Meertens.https://beeld.be/dekeuzevan-sarah